Ankara 3.Bölge KHB Engelli Polikliniği Açtı
Engelli Hastalara Özel 5 Polikliniğimiz Hizmete Açılmıştır.
Ankara Kalkınma Ajansı ile Ankara 3. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasında yürütülen “Engellilere Özel Poliklinik ile Hizmete Engelsiz Erişim” projesi kapsamında Genel Sekreterliğimize bağlı 5 ilçe hastanesinde Engelli Polikliniği hizmete açılmıştır.
Bu Hastanelerimiz;
1- Nallıhan Devlet Hastanesi
2- Beypazarı Devlet Hastanesi,
3- Kahramankazan Devlet Hastanesi,
4- Kızılcahamam Devlet Hastanesi,
5- Polatlı Duatepe Devlet Hastanesidir.
Amacımız bu ilçelerimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın;
• Sağlık hizmetlerine erişilebilirliklerini arttırmak,
• Kolay ulaşılabilir hizmet modelleri geliştirmek,
• Sağlık hizmeti sunumundaki süreçleri kolaylaştırmak,
• Uygulamanın yaygınlaştırılmasını sağlamak,
• Engelli vatandaşlarımızın aldıkları sağlık hizmetinin alt yapı eksiklerini gidermektir.
Bu hastanelerde erişim alt yapısı geliştirilerek engelli hastalarımızın hastanelerimize erişe bilirlikleri kolaylaştırılmıştır. Hastanelerimizden doğru ve kaliteli hizmet almalarını sağlamak için hastanelerimizde belirlediğimiz numaraları arayarak ilgili personelimizden bilgi almaları sağlanmıştır. İşitme engelli vatandaşlarımızın hastane içerisinde gideceği yeri sorma ve isteklerini anlatacağı kendisini anlayacak bir hastane personeli bulması adına; her hastaneden 10 personelimize, Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı İşaret Dili Eğitimi aldırılmıştır. Bu eğitim sayesinde personelimiz, işitme engelli hastalarımızla nasıl iletişime geçecekleri konusunda bilgi sahibi olmuşlardır.
Rahatsızlıklarına göre randevuları hastanemiz personeli tarafından alınarak hastanelerimize ilgili belediyelerin hasta nakil araçları ile transferleri sağlanmaya başlanmıştır. Tedavi için başvuran engelli vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarımızda hizmet alımlarını kolaylaştırmak için; engelli hastalarımıza özel tasarımları yapılmış malzemelerle polikliniklerimiz tefriş edilmiştir. ( Tekerlekli sandalyenin masaya yanaşabileceği şekilde tasarımı yapılmış, ön siperliği içeride, masa yüksekliği tekerlekli sandalyenin kolçaklarının altına gelecek şekilde tasarlanmış doktor masası, doktor çalışma koltuğu, etajer, paravan, hasta koltuğu, dosya dolabı, elbise dolabı, yatak olabilen yükseklik ayarı yapabilme özelliğine sahip ayarlanabilir merkezi frenli tekerlekli sandalye, tekerlekli sandalye ile gelen engelli hastanın kolaylıkla muayene masasına oturabilmesi için transfer tablası, yüksekliği ayarlanabilir sırt kısmı ayarlanabilir muayene masası, görme engelli hastalarımız için Braille yazıcı, engelli hasta kayıt bankosu.)
İlgili hastanelerimiz ilçelerinde yaşayan engelli vatandaşlarımızla irtibata geçerek; sağlık kuruluşlarımızdan nasıl randevu alacakları, ne şekilde hizmet alacakları, hastaneye ulaşımlarının ve işlemleri bittikten sonra evlerine ulaşımlarının nasıl yapılacağı konusunda görevli personellerimiz tarafından bilgilendirilmektedir.
Görme engelli hastalarımıza hastaneden alacakları hizmetler ve tedavi sonrasında yapılan bilgilendirmeleri anlatan Braille alfabesi ile yazılmış dokümanlar teslim edilmektedir.
Fiziksel ve teknik koşulları iyileştirilmiş, engellilere göre tasarımları yapılmış, özel polikliniklerde muayene imkânı sunulan engelli vatandaşlarımıza sağlık hizmetini eşit şekilde vermek ve bu konuda toplum bilincini arttırmak amacıyla projemizi büyük bir özveriyle yürütmekteyiz.
Son yorumlar