Kamu Üniversitelerinde Nasıl Muayene Olunur?

Üniversite Hastanelerinde Nasıl Muayene Olunur? Kamu Üniversitelerinde nasıl muayene olunur?

Kamu Üniversitelerinde Nasıl Muayene Olunur?

Üniversite Hastanelerinde muayene olmak için öncelikle İnternetten veya telefon ile Randevu almak gerekmektedir. Şahsen başvurarak hastanelerin hasta kabul bölümünden de randevu alınabilir.

 

SGK’LI İSENİZ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası sağlık hak sahipliği bulunan kişiler (Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK, Yeşilkart, İsteğe Tabi Sigortalı vb.) hastanemize doğrudan müracaat edebilirler.

 

Kamu Üniversite Hastanelerinde, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) hükümlerine göre işlem yapılmaktadır.

 

1- Kimlik tespiti yapılması zorunludur. Muayene olacak kişiler nüfus cüzdanı ile müracaat etmelidir.

 

2- SGK Medula sisteminden T.C. Kimlik Numarası veya Yurtdışı Provizyon Aktivasyon ve Sağlık Sistemi (YUPASS) numarası ile sağlık hak sahipliği sorgulanıp, hasta takip numarası/provizyon alınacaktır.

 

3- SGK sağlık hak sahipliği bulunmayan kişiler kendi isteği ile ücretli olarak tedavi olabilirler.

 

4- Hastanelere il dışından müracaat eden ve SGK’dan yol ücreti almak isteyen kişiler ikinci basamak devlet hastanelerinden e-sevk ve (EK-2/F) sevk formu düzenletmek suretiyle gelebilirler.

 

Diğer Kurum ve Kuruluşlar

 

Üniversite Hastanelerinde, Sosyal Güvenlik Kurumu hak sahipliği bulunmayan kişilere, Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi Usul ve Esasları kapsamında işlem yapılmaktadır.

 

Bankalar, Ticaret ve Sanayi Odası, Odalar ve Borsalar Birliği gibi özel sandık veya vakıf mensubu kişiler kurum kimlik kartları ve sevk evrakları ile müracaat edebilirler.

 

Özel Sağlık Sigortalılar

 

Özel sağlık poliçesi sahibi olan kişiler, sağlık tedavi giderlerini Kurumumuza ödeme yaptıktan sonra makbuz ve faturaları ile birlikte ilgili sağlık acentalarına başvuruda bulunabilirler.

 

Mülteci ve Sığınmacılar

 

Üniversite hastanesinin bulunduğu ilde oturan Suriye uyruklu sığınmacılar Üniversite Hastanelerinin sadece acil durumlarda ikinci basamak kamu hastanelerinden başhekim onaylı sevk almak suretiyle müracaat edebilirler. İl dışında ikamet eden Suriye uyruklu sığınmacılar ise acil durum belirtir sevk belgesinin yanında, bulundukları ilin Göç İdaresi Müdürlüğünden izin belgesi getirmeleri halinde kabul edilebilirler.

 

Ülkemizde bulunan diğer ülke vatandaşları, sığınmacıları, öğrencileri ve yakınları Hastanemize doğrudan müracaat edebilirler. Ancak; Medula sisteminden provizyon almak koşuluyla kabul edilir, provizyon alınamaması durumunda kendi isteği ile ücretli tedavi olabilirler.
(Visited 76 times, 1 visits today)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir