İshal İçin Hangi Doktordan Randevu Alınır?

İshal İçin Hangi Doktordan Randevu Alınır? İshal İçin Hangi Bölüme gidilir? İshale hangi branş bakar? Aşırı ishal nedeniyle doktora gidecek olan vatandaşlar Sağlık Bakanlığına Bağlı Aile Hekimi ve hastanelerden Merkezi Hekim Randevu Sistemini kullanarak randevu alabilirler.

İshal için hangi doktordan Mhrs Randevu Alınır? İshale hangi bölüm bakar? İshal için hangi branşta muayene olunur? İshal muayenesi için Mhrs’den hangi bölüme randevu almak gerekir? Mhrs Randevu İshal

İshalin nedenleri arasında bir çok ciddi hastalıkta mevcuttur bunlar;
dizanteri, kolera, botulizm veya Crohn hastalığı gibi kronik bir duruma işaret edebilir. Apandisit hastalarında genelde ishal olmasa da apandis patlamasının sık görülen bir belirtisidir.
Laktoz toleranssız olanlarda beslenme ishal nedeni olabilir.
yenilen kavun, incir gibi gıda, alınan alkol, aşırı yeme, kullanılan laksatif ilaçlar herhangi bir hastalık söz konusu olmadan ishalin nedeni olabilir.

İshal için hangi doktordan MHRS Randevusu alabilirim.

-Öncelikle aile hekiminizden mhrs randevu alıp muayene olunuz onun yönlendirmesiyle uzman hekime muayene olabilirsiniz.
-Doğrudan uzmana gidecekseniz Dahiliye (iç Hastalıkları) Uzmanından MHRS Randevu alabilirsiniz.
-Eğer hasta 18 yaşından küçükse yani çocuksa Çocuk Doktorundan randevu alabilirsiniz. mhrs’den randevu almayı da unutmayın.

Neden ishal oluruz?

İshal durumu tek bir nedenden kaynaklanmaz. Pek çok farklı sebepten dolayı ishal olabilirsiniz. Özellikle az gelişmiş ülkelerde ishal görülme oranı diğer ülkelere göre fazladır ve bu ülkelerde ishal ölümcül olabilmektedir. İshalin beslenme bağı bulunmaktadır. Vücudun gerekliliklerinden fazla oranlarda C vitamini ya da magnezyum içerikli yiyecekler tüketmek ishal olmanıza neden olabilir. İçme suyunun kirli olması da ishale neden olabilir. Tıbbi olarak bir insanın günde 200 gramın üzerinde dışkı üretmesi ishale karşılık gelmektedir. İshal halinde kalın bağırsak işlevini doğru yerine getiremez. Normal şartlarda hem gıda hem de sıvı tüketimi yapılmasından dolayı insan vücudunda yemek bol miktarda suyla karışır. Bu gıdalar kalın bağırsağa gitmeden önce çoğunlukla sıvı durumdadır. Kalın bağırsak normalde bu malzemenin suyunu emer ve katı hale getirir ancak ishal durumunda bu işlevini yerine getiremez. Bunun sonucunda da dışkı aşırı derecede sulu olur ve vücut su kaybetmeye başlar.

İshal en çok viral enfeksiyon yahut bakteriyel toksinlerden dolayı meydana gelmektedir. Sağlıklı bir insan ishalden pek fazla etkilenmez. Gerekli tedbirlerle diyareden bir kaç gün içerisinde kurtulur ancak sağlıksız durumlarda bu süre uzar. Vücut aşırı miktarda su kaybeden ve tedavi olunması gerekir. Bu durumda doktor yardımı alınmaması ölümcül sonuçlar doğurabilir.

Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerin yanı sıra bir hastalığın belirtisi olarak ishal ile karşılaşılabilir. İshal; kolera, botulizm ve Crohn hastalığının da belirtilerinden olabilmektedir. İshal dizanteride sık ve kanlı ishal ile gereksiz dışkılama isteği olarak kendini gösterir. Kolerada ise akut ve şiddetli ishal görülmektedir.Yine apandis patlamasında sık görülen belirtilerden biri ishaldir. Ayrıca radyasyon hastalığının da bir sonucudur.

(Visited 192 times, 1 visits today)