Muayene Sırası Geçen Hasta Ne Yapmalı?

Muayene Sırası Geçen Hasta Ne Yapmalı? Mhrs’den randevu aldınız ve randevu saatinde hastaneye yetişemediniz sıranız geçti ise ne yapabilirsiniz?

MHRS’den randevu aldığınızda ortalama 25-30 dakika önce hastanede olmanız kayıt işlemini yaptırmanız önemli. Bütün işlemlerinizi bitirip muayene saatinden 15 dakika önce de muayene olacağınız poliklinik önünde hazır olunuz.

 Pekii Merkezi Hekim Randevu Sistemi aracılığı ile Hastane Sıra Numarası almış olan bir hasta muayene saatinde hastanede bulunamaz ve randevu sırası geçerse ne yapması gerekir?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinde randevusuna geç kalan hastalar için bir düzenleme bulunmamaktadır.

Hastane yönetimi randevusuna geç kalan hastalar için yapılacak işlemleri tamamen kendileri belirlemektedir.

Hastaneler genellikle geç kalan hastalar için bir düzenleme yapmadığı için muayene saatinde hastanede olmayan ve sırası geçen hastalar için karar tamamen hekime bırakılmış durumdadır.

MHRS üzerinden hekim muayene sırası alıp muayene saatini onaylayan ancak muayene saatinde doktor muayene polikliniğinin önünde bulunmayan hastalar mazeretini doktora bildirmekte ve doktorda genellikle sıra alan hastaların muayenesi bittikten sonra bu hastaların muayenesini yapmaktadır.

Unutmayın eğer aldığınız randevuya yetişemediyseniz bundan sonraki işlemler Doktorun Karına bağlıdır.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması kapsamında Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Devlet Hastanesi, Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimi muayene sırası alan hastaların aldığı randevular için Hastanede sigorta ve kayıt işlemleriniz yapılacağından yeterli bir süre önce, örneğin 25-30 dakika kadar önceden hastanede bulunması gerekir.

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde pilot uygulaması 2009’da başlayan ve 26 Mart 2012’den itibaren de tüm Türkiye’de hayata geçen Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) randevu aldığı halde randevu saatini geçiren hastalar nedeniyle sorun yaşıyor.

Yalnızca 13 milyon nüfuslu İstanbul’da yoğun trafik sıkışıklığı veya hastalardan kaynaklanan sebeplerden dolayı Randevu Saatlerini geçirdiğinden dolayı özellikle muayene için bekleyen hastalar ile tartışmalar yaşamaktadır.

Muayene olmak için bekleyen hastalardan öncelikli olanlar şöyledir.

1. Acil vakalar (Ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlar ile ivedilikle
tıbbi müdahale yapılması gerektiğine hekim tarafından karar verilen vakalar),
2. Engelli hastalar,
3. Hamileler,
4. Hizmetteki TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı rütbeli personeli
5. Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler ile aileleri,
6. 65 yaş üstü hastalar,
7. Yedi yaşından küçük çocuklar,
8. Öncelikli olarak garnizon dışından sevkle gelenler olmak üzere, hizmetteki TSK,
J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı personeli ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler,
9. Emekli TSK,J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı personeli ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler,

(Visited 43.277 times, 2 visits today)