Kupa Tedavisi Nedir? Hacamat Nedir? Kupanın İy Geldiği Hastalıklar.Kupa Tedavisi /Hacamat nedir? Hangi Hastalıklara İyi gelir?
Kan dolaşımını arttırmak ve iyileşme sağlamak için bölgesel vakum oluşturmaya dayanan köklü tedavi yöntemine kupa terapisi denir. Hastalıktan kurtulmak veya sağlığı koruma amacıyla atık maddelerin yoğun olarak toplandığı belli noktalardaki tıkanıklık, kılcal damar ve ince damarlardan kirli kanın alındığı yaş kupa tedavisi ise hacamat olarak da bilinir. Ana mekanizması kan akımının arttırılmasına dayanır. Elle yapılan masaja nazaran daha fazla kan akımı sağlanarak, hücrelerin beslenmesi artar ve karbondioksit atılması sağlanır.
Kupa Tedavisinin Vücuda Etkisi Nedir?
Vücudun dış yüzeyinden uygulanan basınç, deri altındaki dokulara ve kaslara kanın çekilmesini sağlayarak içerdiği besin ve oksijenin dokudaki hücrelere bırakılmasına ortam hazırlamaktadır. Bu yolla toksinlerin ve atık maddelerin de lenf sistemiyle drenajı sağlanmaktadır. Dolayısıyla bölgedeki metabolizma hızı, enzim ve hormonların artışı hızlanmaktadır.
Kupa Tedavisi Hacamat Tarihçesi
Kupa tedavisini ilk defa antik Mısırlılar kullanmıştır. Ebers papirusları (M.Ö. 1550) en eski tıbbi kitap olup,vücuttan yabancı maddelerin atılması için kupa uygulanarak kanamayı tarif eder.
Hipokrat ve Galen de kupa tedavisinin büyük destekçilerindendi.
İbni Sina ve Zehravi birçok hastalığın tedavisinde kupa yöntemini uyguladılar.
Amerka’da 20. yüzyılda kullanılmaya başlandı. Kupa tedavisi günümüzde Asya, Ortadoğu, Avrupa, İngiltere gibi birçok ülkede uygulanmaktadır.
Kupa Tedavisi Hacamat Nelere İyi Gelir?
Sırt ağrısı, miyozit
Tendinopati , spor yaralanmaları
İskiyalji,lumbalji, brakiyalji
Disk patolojileri
Fibromiyalji
Stres başağrısı,migren
Çene artropatisi, bruksizm
Sudeck atrofisi
Post-Zoster nevralji
Trigeminal nevralji
Astım,bronşit
Sinüzit,larenjit, otit
Hiperkinetik kalp hastalığı
GİS problemleri; bulantı,kusma, kabızlık
Dolaşım sistemi bozukluklarında
Kupa Tedavisi ? Hacamat Yan Etkileri Kor Kontrendikasyonlar :
Tromboz,
Aktif yaralar,
Yeni cerrahi yaralar,
Dekompanze kalp hastalığı,
Varisin doğrudan üzerine uygulanmamalı,
Gebelerde dikkatlice kullanılmalı.
Son yorumlar