MHRS Covid 19 (Korona) Aşı Randevusu

MHRS Covid 19 (korona) Aşı Randevusu. Ülkemizde kovid aşılama takvimi başlamak üzere.  Kovid Aşı Randevusu nereden alınır? Covid 19 aşı randevusu nasıl alınır? Korona aşısı ilk kimlerden başlayacak ve randevuyu kim verecek? Bakanlığın yaptığı ilk açıklamaya göre vatandaşlar aşıya randevu alarak gelecekler. Şuanda uygulanmakta olan mhrs randevu sisteminden mhrs aşı randevu bölümünün eklenerek buradan randevu alınabileceğini tahmin etmekteyiz. Sağlık Bakanlığı aşılama takvimi ve aşılama yöntemi konusunda titiz bir çalışma yürütmekte. Pandeminin başından beri başarılı bir şekilde halk sağlığını koruyan bakanlık aşılama konusunda hayli titiz.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile gönderilen yazıda, Covid-19 aşılamalarının yapılacağı hastanelerde alınması gereken tedbirler ve aşılamanın nasıl yapılacağına dair esaslar yer aldı. Gönderilen yazı şöyle:

Aşı olacak vatandaşların hastanelere randevu sistemi ile geleceğinin belirtildiği yazıda, “Aşı uygulaması yapılacak vatandaşlarımız hastanelere randevulu alarak gelecektir. Aşı uygulama alanlarında el antiseptiği erişilebilir bir yerde olmalıdır. Aşı uygulama bekleme alanı temizlik ve dezenfeksiyonu düzenli ve sık yapılmalıdır (günde iki kez ve kirlendikçe temizlenmeli). Aşı uygulama odalarına refakatçiler alınmamalı ya da ihtiyaca göre aşı uygulanacak kişinin yanında en fazla bir refakatçi olmalıdır.

Tahminimize göre vatandaşla aşı randevularını mhrs randevu sistemi üzerinden alarak gelecek olup bu konuda bakanlık tarafından yapılan duyular sayfamızda yer alacaktır.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ

Aşılamanın dört aşamada yapılacak “İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacaktır

“Kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı yapılması için ‘aşı uygulama odası’ belirlenmelidir. Aşı uygulama odası poliklinik oda standartlarını karşılamalıdır. Sağlık kuruluşu yöneticileri tarafından aşı uygulama oda sayısı sağlık kuruluşuna müracaat edecek kişi sayısına göre artırılarak oda önünde bekleme ya da yığılmalar önlenmelidir.

Hastane yatak sayısına göre asgari aşı uygulama oda sayıları: Yatak sayısı 50 ve altında olan hastanelerde 5 aşı uygulama odası, yatak sayısı 51-199 arasında olan hastanelerde 10 aşı uygulama odası, yatak sayısı 200 – 399 olan hastanelerde 15 aşı uygulama odası, yatak sayısı 400 – 999 arası olan hastanelerde 20 aşı uygulama odası, yatak sayısı 1000 ve üzeri olan hastanelerde 25 aşı uygulama odası olmalıdır. Her 10 aşı uygulama odasına bir sorumlu hekim olacak şekilde görevlendirme yapılmalıdır. Aşı uygulama oda sayısı 10’dan az olan hastanelerde en az 1 hekimin görevlendirilmesi zorunludur.
Aşı olacak vatandaşların hastaneye girişinden itibaren işaret ile yönlendirilmesi gerektiği belirtilen yazıda, “Aşı yapılacak vatandaşların hastane girişinden aşı uygulama alanına ulaşımında hastanenin girişinden itibaren yönlendirme levhaları olmalı veya yönlendirme elemanı ile ulaşım kolaylaştırılmalıdır. Yönlendirme elemanları hastaneye girişte randevusuz gelen vatandaşlara randevu çizelgesi uygun olan hekimin listesine işleyerek ilgili aşı uygulama odasına yönlendirir. Aşı uygulama odası bekleme alanı ve muayene odasının havalandırması yeterli olmalıdır. Varsa pencere ve kapılar açılarak temiz hava girişi sağlanmalıdır. Vatandaşlar ve refakatçilerinin bekleme alanında diğerlerinden en az bir metre aralıklar ile oturmalıdır. Oturma düzeni koltukların işaretlenmesi veya koltuk eksiltilmesi ile sağlanmalıdır” denildi.
(Visited 79 times, 1 visits today)