Kıl Dönmesi için hangi doktordan MHRS Randevu almalıyım. Kıl Dönmesi için MHRS’den hangi bölüme randevu almalıyım? Kıl Dönmesi için hangi doktora gidilir? Kıl Dönmesi için hangi bölüme gidilir. Merkezi Hekim Randevu Sisteminden Kıl dönmesi için hangi doktordan randevu almalıyım. Kıl dönmesi hangi bölüm bakar.
kıl dönmesi şikayeti olan hastalar sıklıkla sivilce çıktığını düşünerek cildiye (dermatoloji) veya düşme sonucu kuyruk sokumu kemiğinin zedelenmiş olabileceğini düşünerek ortopedi bölümüne giderler.
Kıl Dönmesi için hangi doktordan MHRS Randevusu alabilirim.
-Öncelikle aile hekiminizden mhrs randevu alıp muayene olunuz onun yönlendirmesiyle uzman hekime muayene olabilirsiniz.
-Doğrudan uzmana gidecekseniz Genel Cerrahi Uzmanından MHRS Randevu alabilirsiniz.
Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs) Nedir?
Halk arasında kıl dönmesi olarak da bilinen pilonidal sinüs, genellikle kuyruk sokumu kemiğinin üst kısmında görülmektedir. Çoğunlukla yanlış oturma ve sürtünme yoluyla açılan ufak deliklerden kılların içeri girmesi ile oluşur. Kaba etlerin arasındaki bölgeye doğru içeri giren kıllar bu bölgede iltihap, akıntı, apse, ıslaklık ve kaşıntıya sebep verebilmektedir. Kronik bir enfeksiyon hastalığı olarak tanımlanan kıl dönmesi bilinenin aksine doğuştan değil daha sonradan gerçekleşen bir hastalıktır.
Pilonidal sinüs (kıl dönmesi) %95 gibi yüksek bir oranla kuyruk sokumu bölgesinde görülür fakat çok sık olmasa da bazı kişilerde göbek bölgesinde de görülebilmektedir. Koltuk altı, bacaklar ve yüz bölgelerinde görülen ve kıl dönmesi ile karıştırılan hastalık kıl dönmesi değil, kıl batması olarak tanımlanmaktadır.
Kıl Dönmesi Kimlerde Görülür?
Kıl dönmesi hastalığı en çok erkeklerde, 15-40 yaş arası bireylerde, kıl yoğunluğu fazla, aşırı kilolu ve terleyen kişilerde görülmektedir. Ayrıca çok uzun süre oturarak çalışmak durumunda kalanlarda da (Şoför, öğrenci, yazılımcı vb.) kıl dönmesine sıklıkla rastlanmıştır. Özellikle gençlerde hormonların salgılanma dengesi ve bünyelerindeki değişiklikler cildi negatif şekilde etkile ve gençlerin bu dönemde ciltlerinde akne tarzında hastalıklar oluşabilir.
Kıl Dönmesi Belirtileri
Kıl dönmesi hastalığının mevcut belirtileri büyük, ağrı yaratan bir kitleden, ufak bir çukura kadar değişkenlik gösterebilmektedir. Pilonidal sinüs rahatsızlığı bulunan alanda kanlı veya koyu renkli akıntılar meydana gelebilir. Enfeksiyon ile birlikte pilonidal sinüs bölgesi hassas bir duruma gelerek akıntı oluşturabilir. Eğer söz konusu iltihap şiddetli bir şekilde gerçekleşiyorsa bireyde halsizlik, bulantı ve ateş belirtileri de gözlemlenebilir.
Kendini birçok farklı belirti ile gösterebilen kıl dönmesi, kuyruk sokumunda gerçekleştiği durumlarda genellikle iltihap olana dek kendisini çok belli etmemektedir.
Son yorumlar