Hastane Randevusunu Neden MHRS’den Almalıyız? Hastanede Muayene olmak isteyen vatandaşların en büyük korkusu hastane kuyrukları. Birde istediğimiz hekimden randevu alıp alamayacağımız endişesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Merkezi Hekim Randevu Sisteminden Sağlık Bakanlığına Bağlı Devlet Hastanelerinden, Aile Hekimlerinden, Ağıaz ve Diş Sağlığı Merkezlerinden, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanelerinden, Eğitim araştırma Hastanelerinden Fizik Tedavi Hastanelerinden, Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanelerinden kolaylıkla randevu alabilirsiniz.
Hastane Randevusunu Neden MHRS’den Almalıyız?
1-MHRS’den Hastane Randevusu almak çok kolay olduğu için.
İnternetten TC Kimlik no MHRS parolanızı girerek , e-Devlet şifreniz ile www.turkiye.gov.tr adresinden yada Alo 182 MHRS çağrı merkezinden istediğiniz hastaneden istediğiniz hekimden istediğiniz güne randevu almak son derece kolay.
2-MHRS İnternet Randevu Ücretsiz.
Merkezi Hekim Randevu Sisteminden Aile Hekimi veya Hastaneden randevu almak isteyen vatandaşlar www.mhrs.gov.tr adresinden ücretsiz randevu alabilirler. ALO 182 MHRS Çağrı Merkezinden ise telefon görüşme ücreti kadar bir ücret ödeyerek randevularını alabilirler.
3-MHRS ile Hastane Randevunuzu seçerek alabilirsiniz.
Merkezi Hekim Randevu Sistemini kullanarak hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar Mhrs online randevu sistemini kullanarak muayene olacakları ili seçebilirler. Muayene olacakları ildeki muayene olacakları hastaneyi seçebilirler. Hastanede muayene olabilecekleri hekimi muayene gününü ve muayene saatini kendileri belirleyebilirler. Üstelik ileri tarihli randevu almakda mümkündür.
4-Mhrs ile hastane randevusu alan hastalar muayene sırası beklemez.
Devlet hastanelerinde muayene olmak isteyen bazı hastaların öncelikleri vardır. bu hasta grubu 65 yaş üstü hastalar, Engelli Hastalar, MHRS Randevusu almış olan hastalar. Öncelik genelgesine göre
A) Acil vakalar (Ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlar ile ivedilikle tıbbi müdahale yapılması gerektiğine hekim tarafından karar verilen vakalar),
B) Özürlüler (Değişik 2010/80 sayılı Genelge),
C) Hamileler,
D) 65 yaş üstü yaşlılar,
E) Yedi yaşından küçük çocuklar,
F) Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler,
Ayrıca kolluk kuvvetlerince sevk edilecek adli vakalarda; savcılık veya kolluk kuvvetince önceden sağlık kurum/kuruluşuna bildirim yapılmalı ve randevu alınmalı, bu suretle sağlık kurum/ kuruluşunda sağlık hizmeti aksatılmadan ve diğer hastalar mağdur edilmeden gerekli işlemlerin yapılması sağlanmalıdır. Denilmektedir.
MHRS Randevu Önceliği İse
İhtiyaçları önceliğimiz olan 65 yaş üstü, riskli gebe ve engelli vatandaşlarımız için MHRS’de randevu önceliği uygulaması başlatıldı.
Hekimlerimizin günlük belli kontenjanları otomatik olarak bu vatandaşlarımıza ayrılmaktadır. Sağlık Bakanlığı kayıtlarında “öncelikli” kaydı bulunan vatandaşlarımız kendilerine ayrılmış olan kontenjandan faydalanarak randevu alabilmektedirler.
Bu nedenle MHRS’den randevu alan vatandaşlarımız saati saatine randevu saatine uygun olarak muayene olabilmektedirler.
MHRS Randevusu Nasıl Alınır?
MHRS Randevu alma ana kanalları şu şekildedir: ALO 182 çağrı merkezi, MHRS web sitesi (https://www.hastanerandevu.gov.tr / https://www.mhrs.gov.tr), MHRS mobil uygulaması
MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerimizden destek alabilirsiniz.
Web’den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.
MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.
Son yorumlar