e-Nabız (Korona) Aşı Randevu, Aşı Olabilir miyim? Aşı Hakkım Var mı?

e-Nabız (Korona) Aşı Randevu, Aşı Olabilir miyim? Aşı Hakkım Var mı? e-Nabız aşı hakkı sorgulama, Aşı olacak yaş grupları,

Covid (Korona) Aşı Randevu e-Nabız. Sağlık Bakanlığı vatandaşlara aşı randevusunu nasıl verecek. Kovid 19 aşılaması Türkiye’de başladı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve bilim kurulundan ard arda aşılama ile ilgili açıklamalar gelmeye başladı.

Covid 19 aşı hakkınız varsa ve sağlık bakanlığı e-nabız sisteminde kayıtlı cep telefonu numaranız varsa Sağlık Bakanlığından  aşı yaptırabilirsiniz diye size mesaj gelmektedir. Eğer tarafınıza covid 19 aşı hakkınız olup olmadığına yönelik mesaj gelmedi ise https://enabiz.gov.tr/ adresinden e-nabız şifrenizle giriş yaparak aşı hakkınız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Eğer e-nabız şifreniz yoksa https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresinden de e-nabız sistemine giriş yaparak Covid 19 aşı hakkınızı sorgulayabilirsiniz.

AŞI HAKKINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MHRS Aşı randevusu alarak aşınızı aile hekiminiz veya hastanelerde aşınızı yaptırabilirsiniz. Aşı randevuları Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden verilmektedir. MHRS Covid 19 aşı randevusu almak için mhrs şifrenizle https://www.mhrs.gov.tr/ adresinden giriş yaparak randevu alabilir veya ALO 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak telefon ile randevu alabilirsiniz. İsteyen vatandaşlarımız https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresinden de giriş yaparak e-devlet şifreleriyle randevu alabilirler.

AŞI RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk Sağlık çalışanlarına yapılacak olan aşı için randevu almanız gerekmektedir.

e-Nabız uygulamasına girdiğinizde Covid 19 butonunu tıklayın. Karşınıza COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli gruplar içerisinde yer almaktasınız. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevunuzu alarak aşınızı yaptırabilirsiniz. uyarısı çıkacaktır

Son olarak Kutulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşıda randevu sistemini anlattı. Kara, “Öncelikle e-Nabız üzerinden veya sağlık kayıt sistemleri üzerinden aşı sırasının sizde olup olmadığını değerlendireceksiniz. Eğer yaşınız 65 yaşın üstündeyse sıranız geldiyse aşı olabileceğinizle ilgili bilgi çıkacak. Aşı sıranızın geldiğini gördükten sonra sistem üstünden randevu alacaksınız” dedi.

Prof. Dr. Kara, hastaneler, aile sağlığı merkezleri dahil tüm sağlık kuruluşlarında yapılacak aşı uygulamasında randevu sistemini anlatarak, “Öncelikle e-Nabız üzerinden veya sağlık kayıt sistemleri üzerinden aşı sırasının sizde olup olmadığını değerlendireceksiniz. Eğer yaşınız 65 yaşın üstündeyse sıranız geldiyse aşı olabileceğinizle ilgili bilgi çıkacak. Ama bu arada diyelim ki siz temaslısınız, o zaman ‘şu anda temaslısınız, 10 gün içerisinde temasınız kalktığında tekrar sorgulayın’ denilecek. Tekrar sorguladığınızda aşı sıranızın geldiğini gördükten sonra bu sefer sistem üstünden randevu alacaksınız. İnternetten olabilir, cep telefonunuzdaki aplikasyondan olabilir ya da telefonla arayarak alabilirsiniz” diye konuştu.

Sistemi anlatan Prof. Dr. Kara, “İşlem olarak size şöyle sorulacak; ‘aşı sıranız gelmiş nerede aşı olmak istersiniz; hastane mi, sağlık merkezi mi yoksa aile sağlığı merkezinde mi olmak isterseniz?’ Onu seçeceksiniz. Seçtiğinizde de size o tarihe uygun aşı randevusu verilecek ve o saat içerisinde gittiğinizde aşı olduktan sonra 15 dakika merkezde bekleyeceksiniz. Ondan sonra telefonunuzdaki aplikasyonda sizin aşınızın gerçekleştirildiği ve bir sonraki aşı için de randevunuz oluşturuluyor. Sonrasında da sistem otomatik olarak ertesi gün ‘herhangi bir şikayetiniz oldu mu olmadı mı, herhangi bir problem yaşadınız mı yaşamadınız mı’ onu sorgulayacak. Böylece biz şunu da görmüş olacağız; şu ana kadar 100 kişi, 1000 kişi, 500 bin kişi aşı oldu, ateşi olan olmadı. Bunu görmek hepimizin içinin rahat olması, hepimizin en azından daha güvenli hareket etmesini de sağlayacak” ifadelerini kullandı.

(Visited 210 times, 1 visits today)